Testo:
- 0.80kg…Ajdove moke
- 20dag…Pšenične moke
- 1l… Vroče vode
- Sol
Nadev:
- 50g…mletih orehov
- 1…Jajce
- 40g…Sladkorja v prahu
- 4 Žlice… medu
- 3 Žlice… kisle smetane
Ajdovo moko stresemo v posodo, jo poparimo z vročo vodo in malo solimo (samo ščepec). Dobro pregnetemo in pustimo, da malo počiva.
V skledi zmešamo, orehe, jajce, sladkor, med in kislo smetano ter damo v hladilnik za ½ ure, da se sestavine dobro povežejo.
Po deski posujemo pšenično moko in na tanko razvaljamo testo iz ajdove moke. Nato ga namažemo z nadevom in zavijemo v aluminijasto folijo. Predno damo kuhat, štrukelj malo naluknjamo z zobotrebcem . Kuhamo v malo večji posodi 35 min.
Nasvet: Predno ponudite štrukelj gostom, ga malo pokapajte z medom, da je bolj sočen.
Recepte za vas pripravlja Luka Božič.